Alle samlinger
QS Gjestebok
Administrasjon / Installasjon
Installasjonsguide for QS Gjestebok 3.x
Installasjonsguide for QS Gjestebok 3.x
Gjestebok avatar
Skrevet av Gjestebok
Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen gjelder nyinstallasjon av programmet. Skal du oppgradere fra tidligere versjoner så trenger du bare å følge stegene her om du er usikker på fremgangsmåten. 

Ta gjerne kontakt med oss for å booke en tid for bistand til installasjon eller oppgradering om det er ønskelig.

Introduksjon

Det første du må gjøre er å laste ned siste versjon av programmet.
I denne veiledningen forutsetter vi at MS SQL Server eller MS SQL Server Express er installert, eller at en annen maskin med dette installert er tilgjengelig i nettverket. 

Dersom du velger å laste ned installasjon, må du legge inn SQL Server
manuelt, samt gjøre konfigurering selv. Det samme gjelder .NET Framework, dersom dette ikke er installert på maskinen.

Dobbeltklikk på filen for å starte installasjonen

2. Klikk på "Neste" for å fortsette.
Merk: Programmet er avhengig av at .NET Framework er installert. Normalt vil det være det, hvis ikke får du opp en lignende melding:

Om du klikker ”Ja” vil du komme direkte til Microsoft’s side for nedlastning av .NET Framework (krever at du har tilgang til internett). Klikker du ”Nei”, vil du kunne installere manuelt. Etter at .NET Framework er installert, må du starte installasjonen på nytt.

Om MS SQL Server ikke er installert, eller tilgjengelig fra en annen maskin i nettverket, vil du få melding om dette, og mulighet til å installere MS SQL Server Express.  Etter at MS SQL Server Express er installert, må du starte installasjonen på nytt.

Installasjonsprogrammet vil foreslå å legge programmet i følende katalog: ”C:\Program Files (x86)\QS Manager\QS Gjestebok”. 

Ønsker du å installere programmet på et annet område, kan du overstyre dette.
Installasjonsprogrammet vil opprette den katalogen som blir definert, og så installere QS Gjestebok der.

Klikk deretter på ”Neste” for å fortsette installasjonen.

Du vil nå få opp et bilde hvor du legger inn firmanavn og lisenskode. Firmanavnet må skrives inn nøyaktig slik som står på lisenskoden du har mottatt. Skriv så inn lisenskoden i feltet ”Lisenskode”. 

Klikk ”Neste” for å komme videre.

Programmet vil nå foreslå å opprette en gruppe på startmenyen som heter ”QS Gjestebok”.
Installasjonsprogrammet foreslår også å lage snarvei til programmet på skrivebordet. Huker du av for ”Lag snarvei på skrivebordet”, vil det lages en snarvei som starter programmet i Administrasjonsmodus. 

Ønsker du ikke at dette skal gjøres, tar du bort haken. Du kan også velge å legge programmet i en annen gruppe, eller å gi gruppen et annet navn ved å overskrive teksten ”QS Gjestebok” i feltet øverst.

Hvis ovennevnte forslag godtas, blir det laget en programgruppe som heter "QS Gjestebok". Denne vil bli lagt inn på startmenyen, og Ikon for oppstart av programmet plasseres i denne. Du får nå beskjed om at du er klar til å installere QS Gjestebok. 

Klikk ”Neste” for å starte installasjonen.

Installasjonsprogrammet finner nå tilgjengelig SQL-Server, og foreslår å opprette en database på denne som heter ”GuestbookData”. 

Du kan overstyre denne informasjonen. Normalt klikker du bare ”Neste” for å gå
videre. Har du flere SQL Servere tilgjengelig, kan du velge blant disse den serveren databasen skal legges på. 

(Om det finnes tilgjengelig SQL Server, vil installasjonen bli avbrutt. Du må da installere denne, og starte installasjonen på nytt når SQL Serveren er på plass).

Neste bildet er bare en informasjon om at du vil bli spurt om påloggingsinformasjon til en bruker på SQL Serveren som har tilstrekkelige rettigheter til å opprette databasen.

Klikk ”OK” for å komme til neste skjermbilde.

Om du selv har lagt inn MS SQL Server eller MS SQL Server Express, kan du forsøke å huke av for ”Bruk klarert tilkobling / Use Trusted Connection”. 

Om du forsøker å logge deg på med en bruker som ikke har tilstrekkelige rettigheter på SQL Server, eller oppgir feil brukernavn/passord, vil programmet be deg logge på nytt.

Om alt går slik det skal, vil du få opp dette skjermbildet:

Gratulerer! Da er installasjonen gjennomført! 

Om du har noen problemer eller har spørsmål rundt dette ta kontakt med oss ved å trykke på det blå ikonet nederst i høyre hjørnet på denne siden, eller legg igjen en kommentar.

Systemkrav

Operativsystem: Windows XP, 7, 8.1,  og 10.
Database: MSSQL Express 2012 og oppover
HDD: 1 GB (Minimum)
RAM: 512MB, anbefalt 1 GB oppover
Oppløsning: 1024 x 768 piksler i 16:9 format og oppover.

Multibruker
QS Gjestebok kan benyttes av flere brukere samtidig. Ved å installere programmet med database på en server, vil flere kunne få tilgang til programmet ved å installere en klient på de arbeidsstasjonene som skal benytte programmet.

Utskrift
Programmet er tilpasset utskrift av etiketter på ulike typer etikettskrivere. Utskrift foregår via Windows, og de skriverne som fungerer under Windows, vil derfor også fungere for QS Gjestebok.

Svarte dette på spørsmålet?